Groenewegen B.V.
Het Ambacht 6
3155 AK Maasland

T (010) 591 75 66
F (010) 592 22 10
---------------------------
  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

KvK 24238278
Rabobank 3404.00.315
BTW nr. NL811146753B01

logo
Start arrow Onderaannemers arrow Buitenwerk arrow Metselwerk
Metselwerk Afdrukken

metselwerk2.jpgMetselen is een techniek waarbij stenen of blokken met behulp van specie of lijm worden gestapeld en samengevoegd om daarmee een enkele muur of een compleet bouwwerk te vervaardigen. Voor goed metselwerk moet je een bepaalde feeling en vakkennis hebben.

Metselwerk ontleend haar sterkte en stabiliteit voor een groot deel uit het feit dat er in verband wordt gemetseld. De stenen worden als het ware, door het verband, het patroon waarin gemetseld wordt, bijeen gehouden. De verhoudingen tussen de afmetingen van een steen zijn daar ook op afgestemd. Het patroon van metselwerk, de combinatie van stenen met voegwerk bepaald echter ook de uitstraling, het esthetisch effect van de gevel. De combinatie van kleur en structuur van de steen samen met de kleur en type voegwerk en het gekozen metselpatroon, leidt tot eindloos veel mogelijkheden.

Naast de traditionele metselverbanden neemt de belangstelling voor historische metselverbanden de laatste jaren weer toe onder invloed van de trend naar historische bouwstijlen. Helaas te vaak leidt metselwerk tot een matig eindresultaat. Een goede afstemming van verschillende zaken is bij metselwerk erg belangrijk. Voor goed metselwerk bent u bij aannemersbedrijf Groenewegen B.V. aan het juiste adres.

 

 
WebWestland